Добре дошли!

Вертикални градини - природата в твоя дом

02/11/2019
Да го наречем ботаническо чудо, изкуство или просто тенденция? 
Днес вертикалните градини предоставят различни възможности за великолепно озеленяване на града на 21-ви век без да заемат много място, тъй като те растат вертикално по фасадите, балконите и покривите на сградите.
От зелените стени на вертикалните градини има много ползи. Те са не само много красиви и уникални по рода си, но също така осигуряват приятен климат. Те поддържат стаите приятно хладни през лятото, и спират вятъра и студа през зимата. Така се спестява енергия по природосъобразен начин. Освен това, стените на къщите са не само защитени срещу влиянието на околната среда, но също и от пукнатини в зидарията, които могат да бъдат причинени от разширяването по време на нагряване. В интерес на истината, зелените стени намаляват именно температурните колебания. Те също така осигуряват по-висока влажност на въздуха, приятна акустика и подобряват качеството на въздуха както отвътре, така и отвън, в непосредствена близост до оживени улици. Освен че превръщат въглеродния диоксид в кислород, живите растения абсорбират вредни летливи органични съединения, формалдехид и изпарения, които се изпаряват от тъкани, домашни аромати, килими, цигари и пластмаси.

Вертикалните и японски градини, които изграждаме в нашите обекти нямат нужда да бъдат поливани. Ние инсталираме автоматизирани поливни системи, които се грижат растенията да придобият формата и вида до най-големия си потенциал. Единственото необходимо е да се зареждат системите с необходимите хранителни препарати за да продължи живота на вертикалната градина.
След изграждането им от нас, вие естествено можете да ги доразвиете по ваш вкус, като освен вечнозелените растения, можете да прибавите по Ваше усмотрение цветя, билки, а защо не и зеленчуци?