Добре дошли!

Ние знаем къде!
 
„Семирамида-Витоша“ е мащабен комплекс от 16 самостоятелни бутикови сгради с общо РЗП 32 000 кв.м, в подножието на планината - национален парк Витоша, който се намира в най-бързоразвиващия се и модерен кв. Витоша, на ул. ''Проф. Васил Арнaудов''. Улицата свързва двата квартала Витоша и Кръстова вада, с бъдещ планиран пробив до бул. Черни връх, а отам през кв. Манастирски ливади и с бул. България, до бул. Бъкстон. На изток преминава през кв. Малинова долина, към Студентски град, до бул. Климент Охридски.Изключително атрактивна локация на комплекса в кв. Витоша, изцяло южни терени с прекрасна гледка към Витоша планина.
 

- Зад хотел Макси
- Непосредствено до ж.к. Градина
- На 230 м. от бъдеща Метростанция (кръстовището на ул. Стефан Савов и ул. Слав Караславов)
  ( Mестоположението на метростанцията е одобрено от Столична община), на 490 м. от втора метростанция на Симеоновско шосе.
- Пешеходно разстояние до търговски вериги Фантастико и Кауфланд
- Изградена голяма обществена детска площадка на 5 мин.пешеходно разстояние от Комплекса
- Непосредствено до проект на Столична община, предвиждащ:
* обществено основно училище за 500 деца,
* детска градина за 250 деца,
* църква,
* спортен комплекс на площ от 11 дка.,
* детска площадка в кв.73,
* Парк “Светии Български“
* Най-големият обществен парк на площ от 500 дка.

- Близост до бул. Симеоновско шосе - бърза връзка с центъра на града
- Близост до Околовръстен път
- В близост до София Ринг Мол
- Лесен и бърз достъп до Парадайс център, Бизнес парк София​
- ​​Близост до автобусна спирка "Хотел Макси", автобуси 67, 102
- Достъп без прикачване до Метростанция "Европейски Съюз",
   посредством Спирка "Хотел Хемус" от маршрута на автобус 67

- Експресен достъп без прикачване до Метростанция, чрез електробусов транспорт

 
Множество детски градини и училища в района:


- Френско училище и детска градина "Виктор Юго"
- Детска ясла и градина "Веселите камбанки"
- ОДЗ 175 "Слънчеви лъчи"
- Детска къща "Монтесори"
- Британско училище в София
- Основно Училище "Петър Берон" и др.
- Близост до Студентски град и съответно до университети
   и множество заведения за хранене, кафенета и нощни клубове.

 
Планирано развитие на района от Столична Община:
(местоположение метростанция, парк, детски площадки, училища и детски градини)


Жилищен комплекс Семирамида ще бъде на 191 м. източно от предвидената метростанция, а следващата спирка на метрото на Сименовско шосе, ще е на 400 метра.


''Избрано е от експертен съвет по устройство на територията на Столична община, трасето на новото разширение на метрото с пет спирки, след проведено обществено обсъждане.
Експертите избираха между три варианта и се спряха на най-дългия на стойност 147 млн. лв. Той е с трасе 4,9 км., а петте станции ще бъдат продължение на спирка „Витоша“ – по бул. „Черни връх“ в близост до ул."Димитър Манчев", в кв. "Витоша" на ул."Стефан Савов" ( на кръстовището с ул. "Проф. Васил Арнудов), бул. "Симеоновско шосе" на ул. "Проф. д-р Иван Странски", при НСА и Студентската поликлиника.
Първият вариант предвиждаше четири нови станции с дължина 4 км., вторият също е с четири спирки с дължина 3,6 км. Шефът на „Метрополитен“ Стоян Братоев обясни пред „Монитор“, че комплексната оценка по всички показатели показала, че този вариант е най-подходящият. „Вариант 2 е най-добър, защото може да поеме най-голям пътникопоток, заяви Братоев и допълни, че дневно отсечката ще обслужва близо 40 000 пътници".По-долу можете да видите и плановете за развитие на Столична община, на район Витоша, община Лозенец. Това е един от най-бързо развиващите се райони в гр. София, поради големия интерес на инвеститори и нови собственици на жилищни имоти, както и поради южното изложение, близостта до планина Витоша, комуникативното местоположение и заплануваното разширение на метрото.

Непосредствено до комплекса е предвидено изграждането на
спортен център, училище, детска градина, търговски център и църква.

Цялостната инфраструктура - улици, водопровод, канализация и газификация се изгражда от нас, като инвеститор, включително и нов транспортен вход-изход на квартала към Околовръстно шосе.

На 200 м. западно от комплекса, непосредствено до предвидената метростанция е предвидено да се изгради най-големият парк в гр.София, разделящ кв. Кръстова вада от кв. Витоша, от Околовръстно шосе с връзка до Зоопарка, а от там и с Ловен парк.