Добре дошли!

SEMIRAMIDA REVIVE

43 - Свободни
Етаж 1
Етаж 2
Етаж 3
Етаж 4
Етаж 5
Етаж 6
Етаж 7
Етаж 8
Етаж 9
Етаж 10
Паркоместа
Гаражи
‘’SEMIRAMIDA REVIVE’’
 
Нашият подход към поредния бисер в нашето портфолио "SEMIRAMIDA REVIVE", приема палитрата от богатите, земни цветове на Corten стоманата, съчетани с традиционното за нас, щедро фасадно озеленяване и триизмерна геометрия в абстрактна вплитаща се форма. Вълнообразните триизмерни панели от стомана Corten, създават ефект на тъкан по фасадата на десететажната жилищна сграда, независимо от какъв ъгъл я наблюдаваш.
Характеристиките на стоманата Corten са уважавани от най-значимите архитекти по света, както заради нейната здравина и устойчивост, така и заради специфичния й променящ се цвят. Този материал, представлява неръждаема стомана, обработена и обогатена с мед, хром, никел и фосфор, които осигуряват окисляване - оксиден филм, наречен патина, който намалява скоростта на атака на корозивните агенти, присъстващи в околната среда, защитава детайла, практически без да променя механичните му характеристики и като образува патина, реално прави стоманата вечна, предпазвайки я от корозия, която същност имитира.

Архитектурните детайли от стоманата Corten, представят разнообразие от структури и връзки, които омагьосват не само с очевидния конструктивен фактор, но също така чрез естетическа стойност на този проект, който чрез своя по същество урбанистичен подход, нестандартно се вплита с природата. Всичко това е съчетано, с неизменното за нашите сгради - безапелационно качество на вложените материали.

Материалите разказват истории. Тези разкази са написани върху повърхностите и структурите, които ни заобикалят, елементи, които записват ритмите на нашето ежедневие, определят нашите преживявания по различен начин, като придават присъщ характер на местата, в които живеем. С универсални опции за облицовка и детайли, стоманата Corten е неподвластен на атмосферни влияния материал, който осигурява защита на сградата, като същевременно разкрива изтичането на времето с постоянно променяща се цветово фасада през годините.

Насладете се на феерия от цветове от медно искрящо, преливащо от жълти оксиди до кехлибар, през оранжево червено, до керемидено, земно кафяво със зелени оттенъци, стоманено сиво и графитно черно - една постоянно реновираща се фасада, предизвикваща времето. Нюансите на кортеновата стомана варират в зависимост от местните атмосферни условия. От интензивни червени петна до кафяви и оранжеви нюанси, фасадите от кортен стомана се радват на своята гъвкавост и непредсказуемост, реагирайки по различен начин на всяка среда, в която са имплантирани. 

Най-известна като corten (получен от търговската марка COR-TEN), този тип стоманена сплав е разработен, за да елиминира необходимостта от боядисване и реновиране на сградата през годините. Дългосрочното излагане на атмосферни влияния позволява на стоманата постепенно да образува подобен на ръжда слой патина, който непрекъснато се променя и практически не изисква никаква подръжка. В допълнение към премахването на необходимостта от защитно покритие от боя и други подобни обработки, кортеновата стомана също има по-голяма механична якост от тази на обикновените конструкционни стомани.

Това, с което избираме да изградим Вашия нов дом, драматично представя иновативен и уникален начин за възприемане на пространството. Стоманата Corten ни позволява да видим архитектурата през темпорална леща, чрез постоянната си цветова вариация през годините и непредсказуемостта на бъдещата естетика, която предлага.

Създадени да се променят с течение на времето, тези сгради показват как архитектурата може да прегърне природните сили и отпечатъците, които се надяваме да остави след себе си, да бъде символ на непреходност, артистичност и провокация на въображението.


 
ИЗПЪЛНЕНИЕ

 
В СЕМИРАМИДА РИВАЙВ ще откриете едно наистина екологично строителство, с грижа за утрешния ден. Една симбиоза - еклектика от най-доброто, създадено от човека в миналото, вдъхновено от второто чудо на света - "Висящите градини на Семирамида" във Вавилон и съвременни функционални решения, в услуга на днешния динамичен градски човек.
Вертикални градини към всяка тераса -  с капково напояване и умно управление. Тук ние се стремим буквално да озеленим фасадите, които ще превърнем в една вертикална, вечно-зелена градина, с контролиран растеж, без нужда от специални градинарски грижи - поддържана чрез автоматични,  водоспестяващи поливни системи.
Градините се изпълняват с вечнозелени, широколистни и иглолистни растения, което създава целогодишна зелена среда за собствениците. Вечно-зелените градини и цялостното озеленяване на комплекса филтрират въздуха, поглъщат вредните емисии и защитават от слънчева радиация и градски шум. Покривна градина придава допълнителен зелен облик на сградата и допринася за нейната цветна еко-естетика. Следвайки световните тенденции за екологично строителство, ние Ви предоставяме един истински зелен оазис в сърцето на столицата. Тази зелена феерия, в градска среда, ще Ви обгърне в уникална красота, спокойствие, чист въздух и витална енергия, защото нашата сграда е жива, тя диша заедно с Вас!
 
ФУНКЦИОНАЛНОСТ НА РАЗПТЕДЕЛЕНИЯТА И ДОСТЪПЕН ЛУКС!
 

В "Семирамида Ривайв" откривате функционалност на апартаментите, без аналог на пазара на имотите в гр. София. Всеки квадратен метър, който закупувате, може да бъде използван рационално. Ние Ви предлагаме реална жилищна площ – достатъчно просторни стаи във всички апартаменти, дори в тези с най-малка площ, разпределени по начин, който Ви позволява да усвоите площта на жилището си на 100 % и да я използвате с желаното от Вас предназначение.
 
 • Общи части само 10%, архитектурно  постижение, което граничи с невероятното за жилищния пазар, такъв какъвто го познаваме - досега ! 
 • Твърдим, че нашите сгради са проектирани така, че процентът на общите части е абсолютният минимум, който би могъл да бъде постигнат.
 • Чертежите на жилищните разпределения показват СВЕТЛА ПЛОЩ на помещенията, а не застроена площ! Подходът ни към нашите клиенти е прям, ние Ви показваме реалната използваема площ на всяко помещение, без да Ви заблуждаваме за размера му, като по този начин Вие можете да предвидите с точност желаното обзавеждане на имота Ви. 
 • Изключително светли жилища. Светла височина от 2,65 м. на помещенията и 3,30 м. на последен етаж. Ние не пестим материали! Френски прозорци, 5-камерна дограма, троен стъклопакет от най-високо европейско качество.
Направили сме всичко това, защото желаем да Ви построим истински комфортно жилище, не огромни коридори и тераси, заемащи половината площ на апартамента Ви и оскъпяване в общи части. Жилище означава място, на което прекарвате живота си, където събирате семейство и приятели в просторната си дневна, където си почивате в комфортната си спалня, а стига да пожелаете, децата или гостите Ви ще имат своя функционална стая, а защо не и две? И всичко това, изпълнено с луксозни материали и на достъпна цена!    

                                                        
ЦЕНИ
 
Нашата политика е да предложим атрактивни крайни цени за купувачите като по този начин, те могат да закупят свой дом с параметрите, към които се стремят (полезна площ, качество, цена, визия ), на по-ниска крайна цена, от средно-предлаганата на пазара за типа имот. 
Проектът ни е правен с мисъл за Вас, като целта е да Ви дадем възможност да се сдобиете с комфортни, луксозни и красиви апартаменти на атрактивни крайни цени, постигнати чрез смислено прооктиране, с нисък процент общи части. При нас Вие не заплащате квадратура, която не ползвате! Функционалност, безпрецеднто високо качество на строителството, иновативна визия и непреходна във времето естетика, придават цялостния облик на "СЕМИРАМИДА РИВАЙВ" като оптимална инвестиция за нашите клиенти.

     
       Общи технически параметри на сградата:

 
 • Конструкция: монолитна стоманобетонна;
 • Външни и преградни стени: зидария висок клас енергоефективна керамична тухла, топлоизолация -10 см каменна вата;
 • Фасада: висок клас немска минерална мазилка CAPAROL /или еквивалент/. Облицовка с НЕРЪЖДАЕМА СТОМАНА CORTEN, постоянно самореновираща се фасада, променяща си цвета през годините. Висока устойчивост на атмосферни влияния, този тип стоманена сплав е разработен, за да елиминира необходимостта от боядисване и реновиране на сградата през годините. В допълнение към премахването на необходимостта от защитно покритие от боя и други подобни обработки, кортеновата стомана също има по-голяма механична якост от тази на обикновените конструкционни стомани; силиконова мазилка - най-висок клас.
 • Дограма: 5-камерена PVC немска, с троен, подсилен шумоизолационен стъклопакет, слънцезащитно покритие - 4 сезона, флоат, ниско емисионно Ка стъкло, топъл дистанционер;
 • Входни врати: блиндирани, с касова брава, външна, пожароустойчива;
 • Стени и тавани: машинно-гипсова мазилка;
 • Завишена шумоизолация на преградните стени между отделните апартаменти;
 • Под: с допълнителна шумоизолация под плаваща замазка;
 • Балкони: първокачествен мразоустойчив гранитогрес, полиуретанова хидроизолация и 3D панели от CORTEN ;
 • Общи части: настилки – гранитогрес/гранит; парапети – по проект; стени и тавани – латекс;
 • Асансьори: висок клас, просторни, с осигурен достъп на хора с увреждания;
 • ВиК инсталации: водопровод – изпълнен с полипропиленови, шумопоглъщащи тръби, до тапа;
 • Канализация – изпълнена със специализирани  PVC тръби, до точка;
 • Ел.инсталация: изцяло изградена с монтирани прекъсвачи, ключове, контакти, монтирано апартаментно табло;
 • Слаботокови инсталации: изградено окабеляване за кабелна телевизия, интернет и звънчева и домофонна инсталация;
 • Отоплителна инсталация: изградена сградна газова инсталация; инсталирани изводи за монтаж на климатици и монтирана кутия за климатик;
 • Вертикална планировка: изградена, съгласно утвърден проект за паркоустройство и благоустройство с богато озеленяване; 
 • Обезопасен подземен и надземен паркинг/гаражи, включително и за велосипеди.
 • Множество зарядни станции за електрически автомобили. 
 • Автоматична пожароизвестяваща и пожарогасяща инстилация със собствен резервоар и помпена станция. 
 • Феерия от вечнозелени растения и богато ФАСАДНО озеленяване.
 • Детска площадка. 
 • Детска градина. 
 • Кулинария и Bar and Grill.
 • Офис на ЕКОНТ и EASYPAY
 • Аптека.
 • Осигурен удобен, самостоятелен достъп за хора с увреждания ЗА ЦЯЛАТА СГРАДА.
                                                                 
МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ
 
Сградата се намира в югозападната част на София, на границата между три квартала - Лагера, Овча купел и Красна поляна, в новоизграждащ се нов емблематичен жилищен квартал.

Административният адрес на "SEMIRAMIDA REVIVE" е на бул. Никола Мушанов, но сградата е разположена на 50 м отстояние от булварада и предлага на бъдещите си обитатели тишината и спокойстието на малка улица и в същото време бърз достъп до всяка точка на столцата, чрез директен излаз на главна пътна артерия.

Изключително атрактивна локация на 6 минути от център, на 6 минути от Околовръстно шосе, на 2 минути от МЕТРОСТАНЦИЯ, училище, детска градина, градски транспорт, перфектна инфраструктура, канал и не на последно място - с прекрасна гледка към Витоша планина
.     
                                                         
 
 Изключителна инвестиция!
 
 
Сградата се намира точно срещу бъдещия нов квартал на София - ''Галакси'', който ще се изгради на площ от 200 дка., което в краткосрочен план ще вдигне цените в района с минимум 30-40 %. Квартала ще е с ритейл център, разположен точно фронтално срещу сградата, в който ще са позиционирани Кауфланд, Практикер и Технополис, а в дълбочина ще е разположен жилищен квартал с офиси, хотел и детска градина с обща застроена площ от 700 000 м2.
 
 • В близост до училища и детски градини –ДГ №196 Шарл Перо, ДГ №126 Тинтява, ДГ №187 Жар птица. В близост до учебни заведения – 92 ОУ ”Димитър Талев”, 28 СОУ Алеко Константинов и ПГ по битова и електротранспортна техника.
   
 • В близост до Метростанция Овча Купел, Метростанция Красно село, трамваи 4, 11, 22 и автобуси 11, 60 и 83.
   
 • В близост до болница МБАЛ Надежда,  пазар ,,Росица“, Стадион Септември, западен Парк, парк Св. Св. Петър и Павел, Красимир Симеонов – конна база „Хан Аспарух“, картинг Красна Поляна